Marianne

Jag, Marianne, har sedan jag var liten varit hund tokig.
När kompisarna hängde i stallet gick jag ut med de flesta hundarna i grannskapet.
Min högsta önskan var en egen hund.

1974 slog min önskan in, mina föräldrar köpte en djupt mahogny röd Irlänsk setter tik vid namn Gill. Lyckan var total ett tag. Mina föräldrar gjorde det stora misstaget att INTE ta reda på mer info om rasen och vad som skulle komma att krävas av oss som familj. Gill var krävande, mycket motion och svår att få kontakt med. Hon var inte den gosehund jag önskat mig MEN jag älskade henne så att det gjorde ont i mitt lilla hjärta. Hon fick, drygt 1 år gammal, flytta till min brors dåvarande frus mamma och pappa. De bodde på en herrgård i Finland och ägde mycket skog och mark. Gill fick det så bra där och jag kunde träffa henne de flesta lediga lov.

Nu dröjde det många år innan jag åter blev hundägare.
Ödet förde en MYCKET speciell S:t Bernhards tik i min väg, "Topsi".
Efter henne följde 9 S:t Bernhardshundar varav en var hane.
1990 kom ödet åter att spela roll. In i vår familj kom Schäfer tiken Beri. 
Nästa gång ödet drog iväg åt annat håll var år 2000. Då kom första Boxer, tiken "Paxa" till vår familj. Tyvärr blev Paxa inte mer än 2 år gammal.
Hon fick stora problem med sitt knä. 2003 kom "Kez" Marikarlo´s Intermezzo at Shoestring till familjen. I henne såg jag potensial att använda i avel. Kez blev mamma till kennelns A och B kull. Ur A kullen sparade jag "Maya" Shoestring´s Apocalyptica som visade sig ha HD C. Därmed kunde Maya inte användas i avel men hon ställdes ut och som bäst erhöll hon BIR (Bäst i rasen). Hon showade för alla och utställning var hennes arena. 2008 kom 4 månader gamla Malinoa hanen "Redo" Blackneck´s A`Redo till familjen. Han är Nicklas hund men bor hos oss efter det att Nicklas flyttade till eget. 2009 föddes B-kullen. Ur den kullen kom "Kiwi" Shoestring´s Bittersweet att stanna i familjen. Kiwi är mamma till D, F och G kullen. Ur B kullen blev "Fröken" Shoestring´s Bezzerwizzer placerad på foder. Fröken är mamma till C och E kullen. Hon bodde med sin kullbror hos fam. Pettersson. 2014 fick jag för mig att nu var det dags för en mindre ras och Engelska Cocker spaniel tiken "Myra" Dancing feets She´s a lady flyttade in.  2015 hämtade jag hem en Boxertik från Finland "Vera" Borealii Endless Love. Vera är mamma till H-kullen och fostermamma till Kezo. Därefter importerade vi " Grace" Sambuca z Krainy Szczęścia från Polen, tyvärr har Grace HD E och kommer inte användas i avel. Kezo kom till oss efter vi flyttat till Emmaboda, han kom som en överaskning och vi älskar honom mycket.

Jag vet hur det är att vara valpköpare, fodervärd och uppfödare. Detta har lett fram till den uppfödare jag är idag.  Kennelns hundar är först och främst familjemedlemmar. Bonus om jag kan använda någon i avel. Jag gör mig INTE av med någon familjemedlem för att de inte duger i avel.

Choose language