Att köpa hund från oss

Att köpa hund från oss. 

 

1. Du tar en första kontakt.

2. Om vi båda känner att det känns rätt så skriver jag in dig/er på intresselistan.

 3. Vi håller kontakt så att jag vet att intresset kvarstår. 

 4. När valparna föds vet jag hur många valpköpare som kan få valp. När två kullar väntas samma år och om man önskar så får man gärna fortsätta hålla kontakten och invänta och se vad det blir i kull 2. 

 5. När valparna är 3 veckor eller äldre är man välkommen på ett första besök. Jag rekommenderar att man kommer efter det att de är 4 veckor pga att valparna inte är så aktiva och roliga innan dess. 

 6. Om man vill/önskar så får man komma på fler besök efter det att vi kommit överens om tid för besöket.

 7. Man hämtar sin valp efter det att den blivit 8 veckor, inte en dag före det. Då upprättar vi köpeavtal eller annat avtal vi har kommit överens om. OBS! Alla avtal är SKK’s (svenska kennelklubben) avtal. Man får med sig valp, foder för de första dagarna i nya hemmet och lite annat som är bra att ha. 

 Jag är ledsen att jag inte kan säga till er som väntar på valp att jo ni får garanterat valp men det är omöjligt för det bestämmer inte jag utan det gör ”moder natur”.

Att tänka på vid besök när valparna är små

- Inte lyfta någon valp utan att jag/ vi givit tillåtelse
- Inte stoppa in fingret i valpens mun och låta den suga ( stor infektions risk för den lilla valpen)
- Att man är stilla och lugn
- Jag/ vi vill sitta ned och fika med er för att dels lära känna er och ni oss, lämna information. Tänk gärna genom och skriv ned innan vilka frågor ni vill ställa. Det kan vara svårt att komma ihåg vad man ville fråga när man väl är här och uppfylld av valparna.

Valparna är uppfödda i vårat hem. Valparna introduceras med övrig flock när valparna är mogna nog att träffa övriga flockmedlemmar.

Vid hämtning är valparna

- Avmaskade vid 2, 4, 6 och 8 veckors ålder.
- Vaccinerade
- Registrerade hos svenska kennelklubben (SKK)
- Chipmärkta
- Veterinärbesiktigade (ej äldre intyg än 1 vecka)
- Dolda fel försäkrade

Vid hämtning får valpen med sig

- Valplåda innehållandes foder, ryggsäck/kasse, filt.
- Filt med mammas och syskons doft (skänker trygghet första tiden i nya hemmet)

Vid hämtning får du som ägare

- Stamtavla
-Vaccinationsintyg
- Veterinärbesiktningsintyg
- Pärm att förvara alla papper i
- Skriftlig information

Vi har som krav att våra valpköpare

- Höft röntgen (HD röntgen vid ca 1 års ålder och spondylos röntgen vid 2 års ålder. Att man kollar hjärtat vid 1 års ålder.
- Att man gör mentaltest (MH) vid 1 års ålder som jag ordnar tid för. Bor man långt ifrån eller får förhinder vill jag / vi att man ordnar tid och gör MH själv.

I gengäld får ni

- Ringa när som helst, 24/7 - Nattetid får ni görna ringa mig men skulle jag inte svara så kan ni ringa Nicklas som arbetar natt och brukar i regel vara lättare att få tag i, honom når ni på 073-676 14 38

- Komma med på våra kennelträffar som vi försöker en gång om året. Jag/ vi försöker hitta på lite matnyttigt och roligt.

 

Jag/ vi vill föda upp friska, vackra boxrar. Det ligger mycket tankar bakom varje kull och planeringen är A och O. Jag har förmånen att ha haft/ har otroligt kunniga mentorer med mångårig erfarenhet att rådfråga om det mesta vilket gör att jag ständigt lär något nytt och har fått en bra grund att stå på.

Jag önskar att mina valpköpare ska få uppleva hur underbar Boxern är!
Den som har äran att äga en Boxer kommer dagligen att mötas av glädje!

Informationsblad till valpköpare

Choose language