Ärlighet

Ärlighet

Jag lovade mig själv när jag började med avel att alltid vara ärlig mot mina avelsdjur, mot mig själv och mot valpköparna.

Man kommer längst med ärlighet sägs det..
Det vet jag inte MEN jag vet att jag kan se mig själv i spegeln och vara stolt.

Ärlighet för mig är så mycket mer än att bara säga sanningen.

Ärlighet mot mig själv är att inte göra avsteg från min idé om hur jag vill bedriva min uppfödning med allt vad det innebär. Inte följa trender inom aveln utan hålla fast vid det jag tror på MEN även våga ta in nytt OM jag tror på det fullt ut. Inte låta mig påverkas av människor runt mig om jag inte är med på "samma linje".

Ärlighet mot mina avelsdjur är att våga säga nej till en utmärkt hund som inte har det jag vill föra vidare till mina valpar. Det är också att ha mina hundar som familjemedlemmar och OM någon lämpar sig för avel så är det "grädde på moset". Jag har vid några tillfällen fått till mig att jag borde göra mig av med de hundar som inte duger för avel och jag förstår verkligen inte hur dessa människor tänker, vem säljer sina barn, man, sambo, mamma eller pappa ? Inte jag, alla mina familjemedlemmar bor hos oss tills våra vägar skiljs åt.

Ärlighet mot mina valpköpare är att berätta öppet om sjukdomar, temperament, utseende och svara på alla frågor. Ge så mycket information som möjligt och vara behjälplig när så behövs.
Att finnas i glädje och sorg.

Jag letar efter valpköpare som känns ärliga och som vill samarbeta med mig kring "vår" valp/hund och för vår ras BOXER.